De baby shower, welk feest is er mooier dan het vieren van een nieuw leven? Over het algemeen wordt de baby shower 2 maanden voor de geplande geboorte gevierd. Het komt ook voor dat dit feest pas wordt gevierd nadat de baby geboren is. Organiseer jij een baby shower of ben je te gast? Een mooi cadeau is natuurlijk altijd welkom!

Vier het nieuwe leven met een babyshower!

Organiseer jij zelf een babyshower?

Als je een babyshower organiseert komt er veel bij kijken, je wilt natuurlijk er natuurlijk een mooi feestje van maken. In dit geval is het allereerst belangrijk om te bepalen of je de aanstaande moeder wel of niet inlicht over het feest. Als het een verrassing is, dan komt er net zoveel bij kijken als bij ieder andere surprise party. Bereid je dus goed voor! Wat de babyshower betreft, hierbij enkele aandachtspuntjes:

  • Reserveer de locatie ruim van tevoren of spreek af dat het bij iemand thuis wordt gevierd.
  • Nodig de juiste mensen uit.
  • Zorg voor lekkere hapjes, je kunt dit kant en klaar bestellen of natuurlijk zelf maken!
  • Niet te vergeten: (alcoholvrije) drankjes.
  • Versiering, denk aan ballonnen, slingers, confetti, feestmuts, tafelkleden, servetjes, babydoekjes, snoepspeentjes etc.
  • Bedenk activiteiten voor tijdens de babyshower, bijvoorbeeld het versieren van babykleding, het maken van een weddenschap wanneer de baby wordt geboren of het proeven van babyvoeding om het wat spannender te maken.
  • Een luiertaart mag natuurlijk niet ontbreken. Je kunt een blauwe, roze of een andere kleur bestellen indien het geslacht van de baby nog niet bekend is.

Op visite bij een babyshower, de top 10 kraamcadeaus

Als je alleen maar langskomt bij een babyshower dan kom je er goed vanaf, het enige wat je dan mee hoeft te nemen is een leuk cadeau en natuurlijk je eigen glimlach. Onderstaand is een lijst samengesteld met de top 10 kraamcadeaus onder de 20 euro, je hoeft nu alleen nog maar te kiezen!

 

Je kunt tijdens de babyshower ook een cadeau voor de moeder meenemen, kijk dan eens op de pagina van cadeau voor haar!