Staat je moeder, beste vriendin of buurvrouw weer eens voor je klaar als je haar nodig hebt? Onvoorwaardelijke liefde is onbetaalbaar, maar een klein bedankbriefje zegt soms meer dan 1000 woorden. Voor tips en ideeën vind je hier voorbeelden voor een bedankt tekst om op je bedankkaartje te schrijven. Het maakt dan al bijna niet meer uit of je wel of geen cadeautje erbij geeft. Elk gebaar zal gewaardeerd worden, want het is onbetaalbaar!

Bedankbrief voorbeeld

Schrijf jouw persoonlijke bedankbrief!

Wat goed van je dat je de tijd neemt om deze blog te lezen. Het schrijven van een bedankbriefje kan heel simpel zijn, maar wat schrijf je er dan op? Kies er daarnaast voor om een kaartje te sturen. Dat is veel persoonlijker dan via e-mail, Whatsapp of sms.Onderstaand zijn er enkele voorbeelden geschreven voor een bedankt tekst.

 

Voorbeeld lief bedankbriefje

‘Lieve <naam>,

Bedankt voor (vertel hier wat jullie hebben gedaan). Voornamelijk … vond ik echt geweldig omdat (leg uit waarom je hier zo blij mee bent).’

Je maakt het bedankkaartje persoonlijker doordat je dieper in detail gaat dan enkel een ‘dankjewel’.
Door er aan toe te voegen dat je de gebeurtenis graag over wilt doen of elkaar snel wilt zien, geef dit dan aan in je bedankbrief.

‘Het was leuk om elkaar weer te zien en om samen (vertel hier wat jullie hebben gedaan).’

Sluit af met ‘Nogmaals bedankt voor <…> liefs, <naam>’

Vaak is een bedankkaartje voor iemand die je persoonlijk kent en kun je nog andere afsluitingen gebruiken zoals:
Groetjes, groeten, lieve groetjes, vriendelijke groeten, veel liefs etc.

Bedankt tekst

Voorbeeld met een grappige bedankt tekst

  • Bedankt voor de goede genen mama, ik zie er nog goed uit!
  • Bedankt! Ik heb er geen woorden meer voor, dat gebeurt niet vaak :)!

Naast een bedankbriefje kun je ook altijd een klein cadeautje toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk of verplicht. Zoek je specifiek een klein cadeautje voor haar? Kijk dan even op de pagina van cadeau voor haar. Een bosje bloemen of doosje chocolade kan in dit geval ook prima toegevoegd worden.