Altijd leuk een envelop met geld, als er in ieder geval nog een kaart bij zit natuurlijk. In deze blog wordt stap voor stap aangegeven hoe je een cadeau leuk kan inpakken met lintjes en een strik. Er zijn altijd mensen die geen inspiratie hebben voor een cadeauverpakking terwijl dit er juist voor kan zorgen dat jouw cadeau in waarde stijgt en daarmee jij ook! Je zal minder snel vergeten worden met dat indrukwekkende cadeau dan met een simpele envelop.

Cadeau inpakken met lintjes gekruld

Tips en inspiratie om je cadeau leuk in te pakken met lintjes

Het cadeau hoeft in waarde niet duur te zijn, maar cadeaus zijn nou eenmaal leuk om uit te pakken en dit hoeft niet eens veel tijd te kosten! Bij bijvoorbeeld de Action of Hema kun je leuke lintjes, cadeaupapier, stickers of tags kopen en na een paar handige tips kan jij ook zorgen voor een originele cadeauverpakking.

Aan de slag met het inpakken van je cadeau met lintjes

Onderstaand wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een cadeau leuk kunt inpakken met lintjes. Er wordt verwezen naar de bijbehorende afbeeldingen die onderaan de tekst te vinden zijn.

Benodigdheden

  • Cadeaupapier
  • Lintjes
  • Plakband
  • Schaar

Stappenplan

Begin met het afknippen van het benodigde cadeaupapier, zorg ervoor dat je niet teveel (en natuurlijk niet te weinig) afknipt, anders wordt het rommelig (zie afbeelding 1). Vouw vervolgens de onderste rand dubbel (zie afbeelding 2). Op deze manier kun je het papier netjes vouwen en vouw je de puntjes naar elkaar toe (zie afbeelding 3). De rest kun je nu ook vouwen en vastplakken met plakband (zie afbeelding 4). Als je het cadeau omdraait, zie je dat het er strak uitziet (zie afbeelding 5).

Pak een lint en plaats dit over het cadeau vanaf de bovenkant naar de onderkant, aan de onderkant draai je het lint over elkaar waardoor dit lint vanaf de zijkant weer boven komt (zie afbeelding 6). Indien je meerdere lintjes wilt gebruiken in verschillende kleuren, knip dit dan af zodat beide lintjes even lang zijn (zie afbeelding 7).

Vervolgens doe je hetzelfde als bij afbeelding 6, maar dan nu voor het echt! Vouw de lintjes dus vanaf de bovenkant naar de onderkant (zie afbeelding 8) en draai de lintjes over elkaar aan de onderkant waardoor de lint vanaf de zijkant weer boven komt, let op de afbeelding en draai het cadeau om zodat je kunt zien of het goed gaat (zie afbeelding 9). De bovenkant is weer boven en de lintjes haal je van links naar rechts onder de lintjes door en andersom (zie afbeelding 10). Knoop de lintjes goed vast (zie afbeelding 11) en maak er vervolgens een strik van (afbeelding 12).

Krul de lintjes door aan de onderkant van het lintje met een schaar te wrijven. Zorg altijd voor veiligheid en probeer het eerst lichtjes uit (afbeelding 13). Dit kun je een paar keer herhalen tot je de perfecte krul hebt (afbeelding 14)! Mocht je meerdere cadeaus hebben dan kun je dit op elkaar plakken met plakband en er een leuk kaartje tussen schuiven met een persoonlijke boodschap (afbeelding 15). Klaar!

 

Zo, nu weet je hoe je een cadeau moet inpakken met lintjes, maar heb je al een cadeau? Kijk anders even bij cadeau voor hem of cadeau voor haar indien je nog geen cadeau hebt, maar nu wel de inspiratie voor het inpakken!

1

Cadeau inpakken met schaar

2

Cadeau inpakken en vouwen

3

Cadeau inpakken en netjes vouwen

4

Cadeau inpakken en gevouwen

5

Cadeau inpakken en strakke voorkant

6

Cadeau inpakken met lint en afmeten

7

Cadeau inpakken met lintjes en afknippen

8

Cadeau inpakken met lintjes aan voorkant

9

Cadeau inpakken met lintjes draaien

10

Cadeau inpakken met lintjes vasthouden

11

Cadeau inpakken met lintjes en geknoopt

12

Cadeau inpakken met lintjes geknoopt met lus

13

Cadeau inpakken en lus krullen met schaar

14

Cadeau inpakken met lintjes gekruld

15

Cadeau inpakken met lintjes met kaart