Ben je binnenkort uitgenodigd voor een huwelijk en weet je nog niet wat je aan moet qua kleding, laat staan welk cadeau je gaat geven? Een verjaardagscadeau bedenken kan soms moeilijk zijn, maar wat geef je als huwelijkscadeau?! Je kunt voor een traditioneel huwelijkscadeau gaan zoals een pannenset, een handig keukenapparaat of een fancy peper & zoutstel. Maar wat als je dit keer echt iets anders wilt? Let’s find out and get inspired!

Basis huwelijkscadeaus met een creatieve touch

Had je jezelf voorgenomen om dit keer te gaan voor een origineel cadeau, maar je hebt geen tijd meer? Ga dan voor het eeuwige envelopje of een cadeaukaart. Dan is natuurlijk de vraag, hoeveel gaat er in zo’n envelop? Dit is allereerst afhankelijk van jouw financiële situatie. Daarnaast is het ook afhankelijk waar je voor bent uitgenodigd. Ben je enkel voor een receptie uitgenodigd van een verre vriend of collega, of ga je naar de bruiloft van je beste vrienden in Italië waarbij reiskosten en het verblijf vergoed worden? Vaak kun je de volgende richtlijnen aanhouden (je bepaalt zelf of je dit alleen wilt geven, of als koppel):

  • 20-25 euro voor recepties
  • 50 euro voor bruiloften inclusief diner
  • 100 euro of meer voor naaste familie of goede vrienden

Schrijf, het liefst met de hand, een bericht op de kaart zodat je de kaart in ieder geval persoonlijk maakt en geef er wellicht nog een creatieve touch aan (zie onderstaande afbeelding als voorbeeld). De creatieve touch kan ook een foto van jou / jullie met het bruidspaar zijn! Neem een kijkje voor inspiratie om quotes toe te voegen aan je kaartje op de blogpagina met quotes.

Envelop huwelijkscadeau - CadeauGift.nl

Indien je goed met het bruidspaar omgaat en je wilt iets grappigs toevoegen aan de envelop, voeg dan wat houten confetti hartjes toe aan de envelop om het extra feestelijk te maken!

Huwelijkscadeaus voor stellen die gaan samenwonen

Volgens oude tradities zijn huwelijkscadeaus bedoeld om een nieuw huis mee in te richten, waardoor vaak veel keukengerei op cadeautafels staan uitgestald. Het gevaar zonder een wenslijst van het bruidspaar is echter dat er een kans bestaat dat ze eindigen met 5 tosti apparaten, 3 blenders, 2 besteksetten en verschillende soorten servies. Het helpt soms om simpelweg aan het bruidspaar te vragen of ze iets graag zouden willen hebben. Is dit boven jouw budget? Vraag eventueel andere genodigden of jullie samen het cadeau zullen verzorgen.

Out of the box huwelijkscadeaus

Think out of the box! Waar kun jij het bruidspaar mee verrassen? Is dat een fotocollage, een diner (bij het favoriete restaurant, misschien wel met z’n allen?), een reis of zelfs een huisdier? Voor dit soort cadeaus is het raadzaam om vrienden / familie / collega’s van het bruidspaar om je heen te verzamelen. Organiseer een brainstormsessie, wat komt er allemaal uit? Laat iedereen op post-its eigenschappen, ideeën, etc. opschrijven over het bruidspaar en kom tot te gekke ideeën en kom samen tot een uniek cadeau!

Het onderdeel – ‘kom, laten we iets leuks organiseren tijdens het feest!’

Tip: wacht niet tot te laat op de avond, dit kan voorkomen dat veel gasten al te diep in het glaasje hebben gekeken. Je wilt het natuurlijk wel gezellig houden en elkaar niet belachelijk maken, wat toch een enkele keer wel kan gebeuren tijdens ludieke optredens. Zorg dat het altijd bekend is bij de ceremoniemeester als je alleen of met een groep iets wilt organiseren, dan wordt de planning niet in de war geschopt op deze belangrijke dag!

Zoek eventueel in onderstaande zoekbalk naar een leuk en passend cadeau!

 

Wil je een apart cadeau voor zowel de bruid als de bruidegom? Kijk anders even bij cadeau voor hem of cadeau voor haar voor inspiratie!